Trendem v kuchyni se stávají laminátové podlahy. Proč?

Stále populárnější jsou také v českých kuchyních laminátové podlahy. Mají několik výhod.


1. Snadná údržba
Pokud již máte doma laminátovou podlahu, netřeba vám vysvětlovat, jak jednoduchá a nenáročná je její údržba. Na vylitou vodu nebo nepořádek po dětech stačí suchý nebo vlhký hadřík a podlaha je zase čistá. Drobků vás rychle zbaví metlička nebo vysavač.

2. Odolnost proti vlhkosti
Laminátové desky spolu drží mimořádně pevně. U kvalitních podlah jsou zámky na deskách navrženy tak, že v podlaze nejsou žádné spoje, kterými by mohla pod podlahu vniknout voda a nadzvednout ji. Neublíží jí tedy ani mokré stopy po botách, vylitý olej nebo limonáda. Pravda, to neznamená, že laminátovou podlahu můžete nechat dlouho mokrou. Jako u kterékoliv jiné podlahové krytiny je potřeba tekutinu co nejdříve utřít.

3. Žádné škrábance
Pokud si vyberete správnou laminátovou podlahu, máte o problém méně. Kuchyně je centrem dění v domácnosti, proto je zde i nejvíce úrazů. Padající příbory, hrnce, pobíhající děti, to je recept na zničenou podlahu. Při výběru podlahy proto dbejte na to, aby měla ochrannou známku Scratch Guard, která je garancí odolnější vrchní vrstvy laminátu.

4. Trvanlivost podlahy
S odolností jde ruku v ruce i trvanlivost podlahy. Laminátové podlahy jsou rozděleny do tří tříd podle zatížení. "Pro místnost s vysokou aktivitou, jakou je i kuchyň, si určitě vyberte alespoň třídu s číslem 32. Tak máte zaručeno, že dostanete kvalitní a pevnou podlahu.

5. Možnost výběru
Dnes se již hranice fantazii při výběru podlah nekladou. Chcete neobvyklou barvu nebo zvláštní vzor? Nebo vám více vyhovuje imitace dřeva či kamene? Není to problém. Máte nekonečné možnosti, je to jen na vás, a kvalita zůstává stejná. Pokud máte kuchyni spojenou s obývákem, podlahu můžete protáhnout až tam a dodat prostoru tu správnou atmosféru a hloubku.

6. Kvalita za výhodnou cenu
Máte v hlavě představu o krásné kamenné podlaze, ale její cena se vám zdá příliš vysoká? Výbornou alternativu nabízí právě laminátová podlaha, která působí dojmem například vápence, ale jejím výběrem získáte ještě navíc bonus v jednoduché údržbě.


7. Antistatické vlastnosti
V kuchyni se nachází množství spotřebičů. Aby při kontaktu s nimi nevznikal elektrostatický náboj, ideální je poohlédnout se po podlaze, která je antistatická. Taková podlaha je také skvělá pro alergiky, protože nepřitahuje prach.

8. Jednoduchá montáž a demontáž
Dnes už na trhu najdete podlahy, které si můžete položit i sami. Díky systému s názvem Uniclic to stihnete v rekordní době, bez lepidla, prostě desky do sebe zacvakněte a je to - podlahu můžete používat hned po položení. Pokud si vyberete kvalitní podlahu, demontáž může být stejně snadná jako montáž. Stačí jednotlivé desky „odcvaknout“ a sbalit spolu s nábytkem.

9. Podlahové topení
Ne všem se líbí pod oknem masivní radiátor. Pokud si zvolíte správnou podkladovou vrstvu plovoucí podlahy, můžete ji spojit s podlahovým topením, které je nyní velmi oblíbené.